Over Agra

Agra is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in maatwerk van natuursteen voor de interieurmarkt. Alle graniet, marmer, witsteen, blauwe hardsteen en kwartscomposiet verwerken wij tot keukenbladen, bad- en lavabomeubels, douches, op maat gezaagde vloeren, vals massieve of massieve wastafels, schouwen, trappen en raamdorpels. De laatste jaren heeft ook het keramisch materiaal haar plaats veroverd in ons uitgebreide gamma.

 

Naast keukenfabrikanten, architecten en interieurarchitecten kunnen ook particulieren bij ons terecht voor een vlotte uitwerking van hun ideeën. Wij maken voor alle maatwerk technische uitvoeringstekeningen ter controle.

Onze creatieve en vooruitstrevende visie in combinatie met bekwame vaklui en een uiterst modern machinepark bieden ons de mogelijkheid om alle natuursteensoorten te verwerken naar wens van onze klanten. Wij dragen kwaliteit en service, gekoppeld aan een vlotte leveringstermijn hoog in het vaandel.

Wij nodigen u uit om de kwaliteit en de zorg van ons werk te ontdekken op deze website. Mocht u nieuwsgierig zijn naar meer, of heeft u specifieke vragen, dan nodigen wij u graag uit in onze toonzaal.

Historiek Agra

Interieurarchitecte Kriesta Delmulle en zakenman Guy Deleersnijder richtten in 1987 het familiebedrijf op.
De firmanaam ‘Agra’ is ontleend aan de naam van de Indische stad Agra, waar de imposante Taj Mahal staat. Dit mausoleum uit de 17e eeuw is volledig gemaakt uit wit marmer, en werd gebouwd op een marmeren platform van 10 000 m². De Taj Mahal staat door zijn perfectie symbool voor ons bedrijf.

Onder de drijvende kracht van Kriesta Delmulle en Guy Deleersnijder werd er al vanaf het prille begin naar gestreefd de lat inzake kwaliteit zo hoog mogelijk te leggen.

Aanvankelijk produceerde het bedrijf hoofdzakelijk dorpels in blauwe hardsteen en raamtabletten in marmer of witsteen, maar door de jaren heen hebben interieurwerken stilaan de bovenhand genomen. Het aanbod werd zodoende uitgebreid naar werkbladen voor keukens, afwerking van badkamers, enzovoort. 

In 1996 overleed Kriesta Delmulle aan een slepende ziekte. Echtgenoot Guy Deleersnijder kwam zijn belofte na om de zaak met volle overgave verder te zetten, waardoor Agra in de daaropvolgende jaren verder kon uitgroeien tot een gerenommeerd bedrijf binnen de branche.

In 2004 kwam ook Guy Deleersnijder heel onverwacht te overlijden.
Uit eerbied en respect voor de oprichters van de firma en met de steun van de familie slagen de werknemers erin om de door de jaren met man en macht opgebouwde traditie verder te zetten.

Tussen 2005 en 2011 had Dominique T’sjoen de leiding over Agra. Hij werd opgevolgd door Debbie Dooreman, die tot 2014 het roer in handen had. Er werd gedurende deze jaren verder geïnvesteerd in de uitbreiding van het atelier en machinepark.

 

Agra vandaag

In 2017 bestaat Agra 30 jaar. Intussen deed, met Louis en Laura Deleersnijder, de tweede generatie haar intrede in het bedrijf. Samen met een sterk team van medewerkers garanderen zij de continuïteit van het familiebedrijf. Het is dan ook hun ambitie om de zaak verder te laten groeien.

Het bedrijf streeft er steeds naar om natuursteen op een stijlvolle en kwaliteitsvolle manier te verwerken binnen de meest uiteenlopende interieurs.

Agra beschikt over bekwame vaklui en een modern machinepark. In combinatie met een doorgedreven professionalisme, een creatieve aanpak en een vooruitstrevende visie biedt dit alles ons de mogelijkheid om alle soorten natuursteen te verwerken tot pareltjes van afgewerkte producten.